Me - Maria ja Usko

Maria Hintikka

Minussa on kaksi puolta. Toinen puoli kaipaa rauhaa ja rakkaudellista läsnäoloa, lempeyttä. Elämää luonnon keskellä ja eläinten pyyteetöntä ja aitoa kohtaamista. Toinen puoli nauttii työelämän pyörteistä, business maailman vauhdista ja käänteistä, kovasta työstä haasteineen ja menestyksineen.

Molemmat puolet ovat osa minua ja molemmissa yhdistyy ihmisyys, vuorovaikutus ja aito läsnäolo. En olisi minä ilman toista, en olisi tasapainossa. Tasapainon löytyminen on vaatinut matkan itseeni ja kaikki kohtaamiset ylä- ja alamäkineen. Olen saanut olla näkemässä ja tuntemassa hienoja kohtaamisia hevosten ja ihmisten välillä. Kuinka jokainen tulee kuulluksi ja kuinka on opittu ymmärtämään toista, kuinka yksipuolisuus on muuttunut vuorovaikutukseksi ja kuinka eri jalkaa menevät ovat löytäneet yhteisen tanssin. Tasapainon.

Tämän matkan varrella olen saanut auttaa myös muita löytämään omaa polkuaan, olen saanut coachata, tukea ja kannustaa eteenpäin. Välillä toimia peilinä ja kysyä oikeat kysymykset oikeiden avainten löytymiseksi. Olen saanut olla seuraamassa yhtälailla hienoja elämän muutoksia kuin huikeita urapolkuja.

Olen kokenut aina vahvaa yhteyttä eläinten kanssa ja sydämeni on aina ollut auki eläimille. Omia eläimiä on tullut elämään vasta aikuisiällä, mutta sitäkin enemmän on ollut eläinystäviä talleilla, naapurissa ja lähipiirissä. Ilman kaikkia hurmaavia eläinkohtaamisia en olisi se ihminen, joka olen nyt. Olen vasta nyt ymmärtänyt, kuinka vahva yhteyteni eläimiin on aina ollut. Kuinka luontevaa on olla yhteydessä eläimiin ja kuula ja kuunnella, kommunikoida heidän kanssaan. Jossain vaiheessa ruuhkavuosia tuo yhteys vaimeni ja tasapaino järkkyi. Kuitenkin eläimet ja ennen kaikkea hevoset tulivat siinä hetkessä avaamaan yhteyttä, tuomaan tietoitusuuteen unohduksiin jäänyttä puoltani ja opettamaan minulle oman sisimmän kuuntelua.

Tätä hevosten kanssa kommunkointia ja kuulemista elämääni tuli vahvistamaan äänimaljat. Äänimaljat myös toivat rauhaa ja tasapainoa elämäni pyörteisiin. Tästä hevosten yhteyden ja äänimaljojen yhdistelmästä syntyi Sounds for Horses. Sounds for Horses syntyi tarpeesta hiljentyä ja kuulla eläimiä ja ympäröivää luontoa. Pysähtyä itsen äärelle kiireisessä arjessa. Löytää tasapaino työn ja muun elämän välillä ja ennen kaikkea löytää väylä hevosen kanssa yhteiseen sydänten kohtaamiseen.Olen matkallani opiskellut hevoshierontaa, hevosten kanssa olemista (horsemanship), eläinten käyttäytymistä, fysiologiaa ja vuorovaikutusta.

Olen kouluttautunut LCAF life coachiksi, business coachiksi, äänimalja- ja energiahoitajaksi sekä sointukylpyohjaajaksi, eläinkommunikoijaksi sekä EASEL-ohjaajaksi. Olen EASEL-ohjaajana opiskellut vaativaa vuorovaikutusta ja kokemuksellista eläinavusteista coachausta sekä työnohjausta, syventynyt ihmisten välisen vuorovaikutuksen psykoedukaatioon.

Olen toiminut yli kymmenen vuotta vaativissa johtotehtävissä ja ohjannut eri kokoisia tiimejä ja liiketoimintoja lähinnä IT-alalla.

Kaikista kouluista vaativin ja eniten opettanut on kuitenkin elämänkoulu. Se koulu, johon kuuluu perhe, työ, suku, ystävät, harrastukset, elämän haasteet ja
onnistumiset. Ja suurimmat opettajani ovat elämäni eläimet. Näistä kokemuksista ja opeista ammennan kaikkeen tekemiseeni.

Inhimillisesti ja intuitiivisesti, kuullen ja kuunnellen.

Usko

Hevosystävänäni ja työparinani toimii ihana irlannincob Usko. Usko on sielunkumppanini ja

sydänystäväni. Usko toimii välillä coachingissa työparinani ja tuo mukanaan vahvoja kokemuksia ja toimii herkistäjänä ja peilinä monessa tilanteessa.

Uskon elämää voi seurata instagramissa @meidän_poni_usko

ELÄMÄÄ:

perhe-elämää, tallielämää, elämää äitinä, vaimona,tyttärenä,
siskona, tätinä, ystävänä, kaverina, yrittäjänä, työkaverina, pomona, alaisena,
miniänä, omana itsenäniTUNTEITA:

rakkautta, iloa, nautintoa, surua, alakuloa,epätoivoa, pelkoa,
vihaa, katkeruutta, energisyyttä, herkkyyttä, voimaa,raivoa, riemua, vapautta,
ahdistusta, rauhaa, upumusta, itkua, hämmennystä,energiaa, kaaosta,
kiitollisuuttaTOIMINTAA:

töitä, reissuja, tallitöitä, sisustusta,kotitöitä, hevosia,
ihmisiä, kursseja, eläimiä, juhlia, arkea, sukulaisia, teinejä, uuden
oppimista, vanhasta poisoppimista, äänimaljoja, porrastreeniä, löhöilyä,
ratsastusta, netflixiä, kirjoittamista, lukemista


Elämää sen kaikissa väreissä. Tunteiden koko kirjo.