Sounds for Horses -Kokemuksia äänimaljojen ääreltä osa 5.

Maanantai 4.10.2021 - Maria


Sain viestin ystävältäni. Hän oli kokeillut soittaa äänimaljaa hevostensa kanssa ensimmäistä kertaa. 

Ystäväni oli aloittanut rauhallisesti ja matkan päästä maljan soittamisen ja kuunnellut ja havainnoinut hevostaan tarkasti. Hevonen oli aistinut ensin majan värähtelyn matkan päästä ja pienen hetken malttanut rauhoittua. Rauhoittumisen jälkeen hevonen oli alkanut ravata ja heitellä päätään. Hevonen oli aikansa ravannut lähes holtittomastiympäri tarhaa hyvän tovin, ennen kuin rauhoittui matkan päähän ja jäänyt ottamaan vastaan maljan hoitavan värähtelyn. Hoitoa kesti vain hetken, jonka jälkeen hevonen lähti pois maljojen värähtelyn vaikutuspiiristä 


Varsinkin ensimmäisellä kerralla reaktiot saattavat hämmentää hevosen tuntevaa henkilöä. Normaalisti paikallaan seisova rauhallinen hevonen alkaakin tutkia paikkoja tai kulkea ympäri levottomasti. Toisaalta normaalisti aktiivinen hevonen saattaa pysyä paikallaan kuin naulittuna pitkänkin tovin.


Äänimaljojen ääni ja värähtely luovat tuntemuksia, joita hevonen ei normaalissa arjessaan kohtaa. Kuitenkin värähtely on luonnollista ja hevonen kokee värähtelyn miellyttävänä, kunhan värähtelyn voimakkuus on miellyttävä ja taajuus hevoselle sopiva hevosen sen hetkiseen olotilaan.


Hevonen usein purkaa hoidon aiheuttamaa hämmennystä erilaisin sijaistoiminnoin. Kun värähtely alkaa vaikuttaa lihaksistoon ja hermostoon, on hevoselle luontaista purkaa tuntemuksia liikkeeseen. Kuten ihmisillä, oletettavasti myös hevosilla äänimaljat nostavat esiin myös tunteita ja niiden käsittelyyn hevosella liittyy myös vahvasti fyysisyys.


Kun hevosta hoidetaan äänimaljoin, on tärkeä tunnistaa, mitä mikäkin reaktio tarkoittaa ja mitä hevonen milloinkin viestii. Samalla pitää myös huolehtia sekä hevosen että ihmisen turvallisuudesta, koska reaktiot saattavat olla voimakkaita ja totutusta käyttäytymisestä poikkeavia.

Enemmän on vähemmän tässäkin ja hoidettaessa käytetään mieluummin vain yhtä maljaa ja hoitaminen kannattaa lopettaa tai kasvattaa maljan ja hevosen välistä etäisyyttä heti kun hevonen osoittaa merkkejä hoidon riittävyydestä.


Äänimaljat on väylä syvempään hevosen tuntemiseen ja yhteyden luomiseen hevosystävän kanssa ja jos äänimaljat tuntuvat omalta jutulta, niin ehdottomasti kannattaa kokeilla oman hevosystävän kanssa äänimaljojen vaikutusta. 


Hevonen kyllä kertoo mitä haluaa ja kuinka paljon, kunhan me ihmiset vaan pysähdymme kuulemaan💛

 unnamed_3.jpg

Avainsanat: Soundsforhorses, äänimaljahoito, Hevonen, horselistener, äänimaljahoitaja,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini