coachauksesta tukea urapolulle

Maanantai 21.12.2020 - Maria


Johtamiselle ei suomessa ole kuin yksi sana. Englannissa on manager ja leader.  Itse kallistun leader-termin puolelle. Leadership on johtamismuotona ihmislähtöinen tukeva ja kannustava.  Uskon, että kannustamalla ja tukemalla pääsemme pitkälle. Sen lisäksi välillä tarvitaan ystävällinen tönäisy, jolloin oikea suunta ja rohkeus löytyy.

Vertaan usein urakehityksen haasteellisia vaiheita suojuoksuun. Välillä pitää upota haastavaan kohtaan, josta selviämällä pääsee uudelle tukevalle maalle ja sitä kautta eteenpäin. Siinä hetkessä joutuu tekemään hartiavoimin töitä unelman eteen ja sen jälkeen tuntee voiton riemua selviämisestä ja saavutuksestaan. Joskus suosta selviää pois itsekin, mutta usein on kiva, että mukana on kokeneempi kaveri. Kaveri, joka auttaa, työntää lankkua jalan alle, jotta saa tukevamman askelman ja jos alkaa väsyä. Kaveri joka tulee mukaan suohon ja työntää sen verran, että voimat riittää kiinteälle maalle kapuamiseen.

Kavereita on erilaisia ja jokaiselle löytyy oikeanlainen. Joskus sellainen on työyhteisössä työkaveri, joskus harrastuksesta sparraaja. Yhä useammin kaverina on coach, joka pystyy omalla kokemuksellaan ja osaamisellaan oikea aikaisesti tukemaan vastausten etsimisessä. Jokaisella meistä on oman elämän avaimet käsissä ja vastaukset löytyvät meistä itsestämme.

Siinä hetkessä kun tuntuu, ettei avaimet on hukassa, on hyvä hakea hieman perspektiiviä ulkopuolelta.  Coachina voin auttaa sinua löytämään avaimet, oikeat vastaukset sinusta itsestäsi. Coachina voin muistuttaa taipaleesta ja sen varrella olevista suon silmäkkeistä ja joskus tuon lankun jalan alle. Olen tukenasi matkallasi kohti juuri sinun näköistäsi elämää.

Avainsanat: leader coach ura urakehitys


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini