Sounds for Horses -Kohtaamisia Perhoslaaksossa

Sunnuntai 15.8.2021 - Maria


Käännyn päätieltä puiden reunustamalle hiekkatielle, ajan laidunten ohi ja jo tässä kohtaa voin tuntea ajan pysähtymisen, paikan rauhan. On raikas elokuinen aamu. Aurinko paistaa sateen jäljiltä ja nurmi vihertää sateen raikkaana.

Näen hevoset laiduntamassa tien vieressä, peurat kulkevat toisella laitumella.Hevoset eivät kiinnitä minuun juurikaan huomiota, vaan jatkavat laiduntamista kaikessa rauhassa. Ajan tallin pihalle ja tunne vahvistuu, lempeä energia kietoo minut syleilyyn ja ylleni laskeutuu levollisuus. Tässä paikassa on jotain maagista.

Olen saapunut Perhoslaaksoon (My Butterfly Walley), paikkaan josta olen osannut vain haaveilla. Täällä hevoset laiduntavat yhtenä laumana suuressa pihatossa ja laumassa vallitsee harmonia ja rauha. 

IMG_8163.jpg

Olemme tulleet tänne äänimaljahoitaja kurssilaisten kanssa kokemaan hevosten maagista maailmaan ja hoitamaan lauman hevosia. 

Hevoset syövät rauhassa laitumen perällä, kun menemme portista laitumelle. Meillä on äänimaljat mukanamme ja muutama äänimalja soi vaimeasti auringon säteiden lämmittäessä sateista heinikkoa. Äänimaljojen soinnit kietoituvat toisiinsa.

Lauma alkaa havahtua ja hevoset laukkaamaan rintamana meitä kohti. Hevosten energian aistii jo kaukaa. Se on vahvaa ja lempeää, hoivaavaa ja tarvitsevaa, leikkisää ja vakavaa. Puolessa matkassa hevoset hiljentävät vauhtia ja tulevat uteliaina luoksemme. Ne hakeutuvat soivien äänimaljojen äärelle, osa lähelle ja osa hieman kauemmaksi, koko lauma on ympärillämme. Mikä huumaavan tunne, samalla kuplivan onnellinen ja lempeän rauhallinen. 

Jokainen hevonen on oma persoonansa ja jokaisella on oma tarina ja viesti kerrottavana. Hevosilla on luontainen kyky valita ihmisistä juuri se, joka pystyy tukemaan ja auttamaan hevosta hänen omissa tunteissaan tai se, jonka hevonen kokee tarvitsevan tukea. Äänimaljat vahvistavat soinnillaan ja värähtelyllään ihmisten ja hevosten välistä yhteyttä ja hoitavat sekä hevosta että ihmistä juuri siinä hetkessä kun hoitoa tarvitaan. 

Laitumen ylle laskeutuu kaunis rauhallinen energia, jossa jokaisella on turvallinen ja hyvä olla. Jokainen tulee kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään. 

Siinä hetkessä hevonen tulee viereeni ja painaa päänsä päätäni vasten. Siinä hetkessä olemme yhtä, ymmärrämme toisiamme, tunnemme toisemme. Lempeät soinnut ja värähtely kietoo meidät omaan kuplaamme. Hevosen herkkyys ja voima ovat läsnä. Siinä hetkessä ei tarvita sanoja, tunnemme mitä toinen kertoo, kuulemme toisemme. Olemme tässä, nyt, vain me kaksi. Siinä hetkessä on kaikki.

IMG_8167.jpg

 

Avainsanat: horsewhisperer, horselistener, sydän, yhteys, hevoskuiskaaja, äänimalja, äänimaljahoito, soundsforhorses, intuitio, intuitiivinen hevostaito


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini