Sounds for Horses -Kokemuksia äänimaljojen ääreltä osa 4.

Perjantai 30.7.2021 - Maria


Usko on ollut helteiden jälkeen hieman jumissa selästään. Uskolla on rakenteestaan johtuva kohta lanneselästä, joka reagoi aika helposti sekä lämpötilan vaihteluihin että erilaiseen treeniin. Pahimmillaan Uskolla jumiutuu ristilinja vasemmasta takajalasta yli lanneselän ja oikeaan lapaan. Aiemmin tuo ristilinja on aiheuttanut jopa epäpuhtautta liikkeessä, mutta nykyään tunnistamme jäykkyyttä todella pienestä ja hoidan Uskoa sekä ennalta ehkäisevästi että akuuttiin lihaskireytaan äänimaljahoidolla.

1ef42365-e944-4411-8d1e-15644f27fede.jpg

Huomasimme lihasjäykkyyttä lanneselän alueella jo pari päivää sitten, selkä vetreytyi ja rentoutui liikunnan ja sopivan jumpan avulla. Kuitenkin vertyminen alkoi kestää normaalia pidempään. 

Eilen hoidin Uskoa äänimaljoilla ja keskityin hoidossa lihaksistoon. Soitin matalilla taajuuksilla ja koska Usko on tottunut äänimaljahoitoihin, hoidin matalilla taajuuksilla myös niin, että maljat olivat kiinni kehossa. 

Usko reagoi alkuun matalaan taajuuteen siirtymällä hieman kauemmaksi värähtelystä, selkeästi matalin taajuus heti alussa oli liikaa, joten vaihdoin hieman korkeampaan, mutta kuitenkin lihaksistoa hoitavaan taajuuteen. Tämä sopi paremmin ja pääsin hoitamaan sekä selkää, lanneselkää että takajalan lihaksistoa. Tämän lisäksi hoidin lapojen alueet. 


Hoidin Uskoa myöhempään iltasella ja hoito aika jäi aiottua lyhyemmäksi, koska heinät tulivat ja päädyin lopettamaan ennen iltaheiniä. Jäin pohtimaan, oliko hoito riittävä ja miten syvälle 30 minuutin hoidolla lihaksistossa pääsee. 


Seuraavana päivänä Usko liikkui rennosti ja vertyminen ei vienyt tavallista pidempään. Poni oli rennon letkeä eikä puoli eroja juuri huomannut. Illan hoito oli aukaissut syntyneitä jumeja ja tästä on hyvä jatkaa. 


Jatkossa pitää tiivistää äänimaljojen terveyttä ylläpitävää hoitoa ja hoitaa Uskoa 1-2 viikon välein, jolloin toivottavasti vältymme erilaisilta pahemmilta lihasjumeilta.

 

Avainsanat: horsewhisperer, horselistener, sydän, yhteys, hevoskuiskaaja, äänimalja, äänimaljahoito, soundsforhorses, hevosen hoito, selkäkipu, rentoutus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini