Kuiskaus, kuuntelu...sydänyhteys

Keskiviikko 24.3.2021 - Maria


Kuiskaaja, kuuntelija...kuuntele hevostasi, tulkitse ilmeistä ja eleitä, mieti mitä hevosesi sinulle kertoo. Jossain vaiheessa kuvittelin, että hevoskuiskaaja ja hevoskuuntelija (horse listener, horse whisperer) ovat sitä mitä kohti haluan mennä. Haluan oppia ymmärtämään hevosia, oppia hevosten kieltä ja osata kommunikoida niiden kanssa paremmin ja syvemmällä tasolla, kuin aiemmin. Edelleen haluan kuiskata ja kuunnella, mutta matkalla löysin jotain, joka on vielä paljon enemmän. 


Kuuntelija on aktiivinen kuuntelua suorittava henkilö. Kuuntelijan mielentilasta ja energioista riippuen kuuntelu voi olla joko nopea kuuntelu, josta mieli tekee nopeat johtopäätökset ja siirtyy toimintaan tai hitaampaa aktiivista kuuntelua, jossa mieli jatkuvasti työstää kuulemaansa. Kuunteleminen on hyvä asia, mutta vain silloin kun vastapuoli tulee aidosti kuulluksi ja kuulluksi omista lähtökohdistaan ilman ennakko odotuksia tai asenteita. Hevosten ja ihmisten kohtaamisissa usein ihmisen mieli on asioiden edellä. Syynä ehkä kiire tai ennakko odotukset. Myös tunteet ja aiemmat kokemukset ohjaavat usein sitä mitä kuulemme. 


Kiireisen työpäivän jälkeen suoraan tallille, autossa mietittynä miten tänään treenataan ja mitä treenin jälkeen laitetaan ruuaksi… tällä energialla ja niillä ajatuksin hevosen karsinaan, harjaus, varusteet ja ratsastamaan…. Missä vaiheessa hevosta ehtii kuunnella, missä vaiheessa hevonen tulee kuulluksi. Hevonen saattaa kääntää takapuolensa ihmistä kohti satulaa tuodessa, satula laitetaan selkään. Hevonen saattaa maneesin ovella ”heittäytyä hankalaksi” eikä halua mennä sisään, hoputetaan hevonen sisään… halusiko hevonen jo karsinassa kertoa, että tänään ei jaksaisi ihmistä kantaa, tänään ei treeni tunnu hyvältä. Maneesin ovella hevonen ehkä vielä kerran halusi viestittää, että ei tänään, ei tunnu hyvältä. 

Monta kertaa hevonen viestittää meille toiveitaan, tahtoaan. 

Hevonen tuo esiin iloaan ponkaisemalla ilosta ilmaan. Hevonen haluaisi leikkiä ja haastaa ihmistä leikkiin mukaan. Silloin ihminen usein käskee olla kiltisti, käyttäytyä ja opettaa hevosta olemaan paikallaan ja kiltisti.

Hevosen kuunteleminen on tärkeää, kuuleminen vielä tärkeämpää.

Hevosten maailmassa kuuleminen ja kuulluksi tuleminen on vain yksi osa. Suurempi merkitys on aidolla yhteydellä. Tämä yhteys on sydänyhteys, joka lähtee kultalangan lailla sydämestä sydämeen ja yhdistää hevosen ja ihmisen tavalla, jossa molemmat ovat yhtä, tasavertaisesti ja toisiaan kunnioittavasti. 


Sydänyhteyden voi löytää jokainen, joka haluaa olla aidosti läsnä ja pysähtyä kuuntelemaan ja kuulemaan sydämellään hevosta. Aito yhteys tarvitsee aikaa ja rauhaa, kiireettömyyttä. Aidossa yhteydessä ja kohtaamisessa tavoitteet ja ennakko odotukset on riisuttu pois. Jäljellä on vain ihminen ja hevonen ja mitä vaan voi tapahtua <3

Ne hetket kun saa olla yhtä hevosen kanssa yhtä, yhteisessä kuplassa. Juuri sellaisena kuin siinä hetkessä on. Niissä hetkissä on jotain maagisen kaunista ja koskettavaa.


Kauniita kohtaamisia ja todellista sydän yhteyttä voi harjoitella ja äänimaljat tuovat harjoitteluun tukea. Näissä hetkissä hevonen ja ihminen ovat yhdessä äänimaljojen soidessa ympärillä. Äänimaljat luovat yhteisen tilan, kuplan, jossa aika pysähtyy ja jäljelle jää vain ääni, ihminen ja hevonen. Rauhassa, yhdessä, läsnä.

Hevonen on lempeä ja hyväntahtoinen eläin, joka haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Puutteineen ja vahvuuksineen, ihan niin kuin me ihmiset. Hevonen aistiin kärpäsen ihollaan ja kuulee pienimmätkin rasahdukset. Hevonen on kaikessa herkkyydessään vahva ja haluaa olla yhteydessä sekä toisiin hevosiin että muihin eläviin olentoihin. Yhteys Ihmisiin onnistuu vain, jos me ihmiset maltamme pysähtyä ja avata sydämemme hevoselle. Tuntea ja laskea suojaukset ja odotukset, kuulemme hevosen. Vain silloin aito kohtaaminen kahden sydämen välillä on mahdollista. 

Annetaan sydän yhteyksille mahdollisuus… kiireetöntä talli viikonloppua <3

 

Avainsanat: horsewhisperer, horselistener, sydänyhteys, hevoskuiskaaja, äänimalja, äänimaljahoito, soundsforhorses


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini