Pieniä ihmeitä ... Sleeping Beauty

Torstai 1.4.2021 - Maria


Hevosen äänimalja hoidoissa tapahtuu pieniä ihmeitä…. luodaan sydän yhteyksiä, tuodaan rentoutta ja tasapainoa hevoselle. 

Hoidin valkoista kaunotarta, joka oli kipeytynyt selästään. Kipu tuo aina hevoselle stressiä ja se vaikuttaa koko kehoon. Omistajan kanssa sovimme hoidosta, että hoidetaan kolmen hoidon sarjalla ja katsotaan mitä tapahtuu. Hoitosarjan aikana hevosta hoidettiin myös eläinlääkärin toimesta ja mm. hieronnalla. Äänimaljahoito sopii hyvin tukemaan muita hoitoja ja rauhoittamaan kehot ja mieltä kiputiloissa sekä stressaavien hoitotilanteiden jälkeen. Äänimaljahoito ei koskaan korvaa eläinlääkärin hoitoa, vaan on osa hevosen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin hoitoja.

Ensimmäisellä hoitokerralla kaunotar selkeästi näytti kohdat, jossa kipu oli. Kun soivan maljan vei lähelle kipukohtaa, hevonen väisti. Maljojen soidessa kaunotar ei kuitenkaan paennut kokonaan värähtelyä ja ääntä vaan siirtyi vain hieman kauemmaksi ottamaan hoitoa vastaan. Hoidon edetessä kipukohtiin sai viedä maljan lähemmäksi ja puolessa välissä hoitoa kaunotar selkeästi rentoutui selästään, laski päänsä alas ja huokaisi raskaasti. Äänet ja niiden värähtely oli tehnyt tehtäväänsä ja kivuliaat kohdat olivat saaneet siinä hetkessä tarvittavan hoidon. Tämän jälkeen hoito jatkui keholla maljoja kuljetellen ja reaktiot olivat huomattavasti lievempiä ja hevonen selkeästi nautti hoidosta. Värähtely ja äänet olivat rauhoittaneet ja rentouttaneet sekä lihaksistoa että hermostoa ja kivusta stressaantunutta kehoa ja mieltä.

Myöhemmin illalla sain viestin, että kaunotar oli normaalista poiketen jo alkuillasta paneutunut makuulle ja uneksi:) … mistä lie uneksinut… :) … sleeping beauty ...kipua selkeästi saatiin hoidettu ja kivusta kuormittunut keho ja mieli pääsi lepäämään myös unen kautta.

Äänimaljahoidoissa hoidon aikana on useita eri vaiheita. Aktiivisemmissa vaiheissa haetaan tasapainoa ja sitä, mistä rentous löytyy ja rentoutumishetkinä päästetään irti vanhasta ja rauha laskeutuu hoitoon. Vaiheita voi olla useampia peräkkäin ja eri hevoseilla vaiheet ja reaktiot vaihtelevat suurestikin. Kuitenkin suurimmalle osalle tulee jossain vaiheessa rentoutuminen. Hevosesta riippuen hetki voi olla hyvinkin lyhyt ja reaktio pieni. Toisilla rentoutuminen on lähes koko hoidon ajan, sen tasot vian vaihtelevat.

Hoitokertojen välillä on myös paljon eroja saman hevosenkin kohdalla. Jokainen kerta on oma ainutlaatuinen kokemuksensa ja koskaan ei voi etukäteen täysin tietää mitä hoito tuo tullessaan tai mihin hioitokohtaan keskitytään. Se mitä jokaisessa tekemässäni hoidossa on olu yhteistä on yhteyden syntyminen, syvemmän sydän yhteyden, jossa hevonen voi olla oma itsensä ja saa päästää irti, ei tarvitse pinnistellä ja olla valppaana. Joskus sydänyhteys kestää läpi hoidon ja olemme yhtä yhteisessä kuplassamme. Joskus yhteys on pieniä hienoja hetkiä hoidon lomassa.

Jokainen kohtaaminen on yhtä arvokas ja jokainen hetki vie hoidettavaa kohti kokonaisvaltaista tasapainoa.

 
 

IMG_6216.jpg

Avainsanat: horsewhisperer, horselistener, sydän, yhteys, hevoskuiskaaja, äänimalja, äänimaljahoito, soundsforhorses, hevosen hoito, selkäkipu, rentoutus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini