Sounds for Horses -Kokemuksia äänimaljojen ääreltä osa 2.

Tiistai 6.7.2021 - Maria


IMG_2575.jpgKohtasin hurmaavan issikan alkuviikosta. Paikka, jossa hän asui oli iso pihatto-laidun yhdistelmä, jossa tunnelma oli harmoninen ja yhdeksän hevosen lauma oli todella tasapainoinen. Laumaan kuului sekä vanhempia issikoita että pari nuorta varsaa, issikoiden lisäksi laumassa oli myös lämminverihevonen. 

Kun saavuin tallille, paikasta huokui lämpö ja rauha, mutta samalla herkkyys. Hevoset nuokkuvat kesän lämmössä ja pieni tuulenvire toi vaihtelua kuumuuteen. Peura pistäytyi tallin pihalla. 

Kun menimme talliin ja tallin yhteydessä olevaan pihattoon, lauma tuli sinne uteliaina ja vettä hakemaan. Miten ihana oli olla hevosten ympäröimänä keskellä harmonista laumaa. Siinä hetkessä tunsin maadottuvani entisestään juurilleni, ja koin vahvan läsnäolon ja yhteyden hevosiin, maahan ja itseeni. 

Lauman hengatessa pihatossa sisällä, otimme issikka tamman seinän toiselle puolelle äänimaljahoitoon. Tamma oli vapaana tilassa ja seinän toisella puolella oli tuttu lauma. 

Hoidon aikana tamma välillä rauhoittui ja haki hoitoa, tutki nenällään maljoja ja painoi päänsä lähelle maljaa. Hoidon edetessä hän alkoi myös selkeästi näyttää niitä paikkoja, mistä halusi hoidettavan. Tamma antoin äänen ja värähtelyjen hoitaa, aivan kuin äänimaljat olisivat maailman luonnollisin asia. Välillä kuitenkin piti purkaa uuden hoidon tuomaa hämmennystä sijaistoimintoon, jolloin tamma hamusi kaikkea mitä löysi ja tutki kaikki mahdolliset sopukat tilassa. Kun hoito oli lopuillaan ja äänet vaimenivat, tamma jäi nuokkumaan hetkeksi ja hakeutui ihmisten luokse, kuin hakien kosketusta. 


Hoidon jälkeen tamma palasi pihaton puolelle laumaan ja kaverit tulivat jo ovelle vastaan :) Kun tammaa oli hoidettu, oli muu lauma saanut samalla sointukylpyä seinän toiselle puolelle. Äänimaljojen vaikutus ei rajoitu pelkästään hoidettavaan vaan vaikutusalue on laaja, jopa seinän taakse ja useamman karsinan päässä olevat hevoset rentoutuvat äänimaljojen soidessa. 

Lauman siirtyessä takaisin ulos ja laitumelle lämminverihevonen selkeästi jäi jälkeen, meidän ihmisten kanssa. Hän viestitti selkeästi, että hän haluaisi myös hoitoa. Ihan herkkä, kaunis hevonen toi näkyville oman tarpeensa ja toiveensa. Tässä hetkessä harmillisesti hoitoon ei ollut mahdollisuutta, mutta ehkä ensi kerralla :)


...sillä tästä tallista tulette varmasti kuulemaan Sounds for Horses tapahtumien ja kurssien tiimoilta. Nellyn talli on aivan mieletön paikka… yhtä mieletön kuin sen omistaja ja hevoset.  … stay tuned ja tarkkaile Sounds for Horses tapahtumia...



Avainsanat: intuitiivinen, hevostaito, horsewhisperer, , horselistener, sydän, yhteys, hevoskuiskaaja, äänimalja, äänimaljahoito, soundsforhorses, kokemuksellinen valmennus, kokemuksellisuus, coaching


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini